Головна  →  Новини  →  14 жовтня 2015

Київ оскаржить рішення суду, яким сину Азарова дозволили забудувати стадіон "Старт"

Київрада подаватиме апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва від 4 вересня, яким компанії "Голден Хаус" дозволили забудувати стадіоні "Старт".

Про це повідомляє сайт міської влади.

"Поки я мер столиці, на стадіоні "Старт" жодних забудов не буде. Однозначно апеляція буде. Ми не повинні допустити того, щоб на місті, де люди займаються спортом, хтось будував хмарочоси. Цього не буде", - заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він також наголосив, що столична влада робить все, щоб повернути стадіон "Старт" до комунальної власності.

"Ми не можемо поки вкладати гроші в розвиток стадіону, оскільки офіційно він знаходиться в державній власності. Але ми зараз робимо все, щоб повернути його до комунальної власності", - додав міський голова.

Після цього, за словами Кличка, влада буде готова інвестувати у відбудову "Старту".

"Ми зробимо все, щоб вже наступного року стадіон став ключовим осередком спорту в Шевченківському районі", - підкреслив мер. 

Як відомо, 4 вересня Окружний адміністративний суд Києва  дозволив ТОВ "Голден Хаус", яку пов’язують з сином екс-прем’єра Миколи Азарова Олексієм, забудувати історичний стадіон "Старт".

Київрада передала земельну ділянку площею 4,83 га ТОВ "Голден Хаус" для "комплексної реконструкції спортивного комплексу стадіону "Старт", будівництва, експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу та багатофункціонального житлово-офісного комплексу з приміщеннями торгово-розважального призначення та паркінгом" 26 лютого 2010 року.

Влітку того ж року компанія приватизувала територію стадіону за 10 мільйонів гривень.

У 2014 році тимчасова контрольна комісія Київради з питань перевірки легітимності рішень Київської міської ради, прийнятих після травня 2006 року ініціювала скасування цього землевідведення і рекомендувала Київраді розірвати договір оренди з ТОВ "Голден Хаус".

Відповідне рішення було прийняте 4 березня 29-015 року.

Як відомо, стадіон "Старт" є не просто звичайним спортивним об’єктом Києва, на ньому у 1942 році відбувся легендарний "матч смерті", де команда киян перемогла німецьку футбольну команду.

Українська правда. Київ 

https://kiev.pravda.com.ua/news/55f66b8ca2f18/

 

Перейти до спискуВерсiя для друку